Cumartesi, Şubat 19, 2011

Kavramları Kavramak

Kimin söylediği hakikaten önemli değil, A kişisi ya da B kişisi hiç farketmez, şu meşhur yorum var ya dün de yazmıştım, ''tahrik edici giysiler giyerseniz, tecavüzü göze almalısınız''
ne acı, ne can yakıcı bir söylem yahu !

Sonunda neler olabileceği düşünülmeden yapılmış bu söylem, bundan sonra olacak taciz/tecavüzlerde,  ''evet, yaptım ama..........'' diye uzayan savunmaların artmasına neden olacaktır. Minareyi çalanlara, kılıf nasıl hazırlanır konusunda ders gibi sanki. Şaka gibi !

Sanıyorum ''tecavüz'' kavramının neyi anlattığını bilmiyoruz. Tecavüz, cinsel dürtüleri tatmin etmenin bir yolu değildir ve bu durum, topluma bir an önce anlatılmalıdır. Aslında azıcık empati yapmak yeterli olacaktır ama yapmıyoruz maalesef.

Tecavüz bir şiddettir. Tecavüz şiddetten beslenir. Karşısındaki kişi cinsel ilişkiye razı olduğu takdirde, tecavüzcü tam olarak istediği şekilde tatmin olmayacaktır. Çünkü onun istediği, cinsel tatminden ziyade, zorla, kişinin rızası dışında onu ele geçirmektir. Burada problem, tahrik gücü yüksek kıyafetler yüzünden uyarılan cinsel dürtüler olsaydı, çocuk tacizleri, yaşlı tecavüzleri olmazdı.

Tecavüz, erkek cinsine hakmış gibi görünen bir takım dürtülerin doyurulma yolu değildir, olmamalıdır, olmasını kolaylaştıracak her türlü söylem, doğrusu ile değiştirilmelidir, topluma doğrusu anlatılmalıdır. Aksi takdirde, uygulanan her türlü taciz/tecavüzün bir ama'sı mutlaka bulunacaktır.

İpek / 19.02.2011



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ben de bişi diycem